Sieniä, sieniä ja lisää sieniä!

Onko olemassa mitään parempaa kuin sienestys? Ei ainakaan juuri nyt. Viikko Winnovan sienineuvojakurssilla teki tehtävänsä ja upotti minut entistä syvemmälle sienihulluuteen. Yhdentoista muun sienifanin ja kahden osaavan opettajan kanssa vietetty intensiivinen viikko opetti ja antoi enemmän kuin uskalsin odottaa. Samalla tiedonjano kasvoi taas entisestään, joka voi olla tällaiselle ikuiselle opiskelijalle hieman vaarallista, mutta uuden oppiminen on vaan niin kivaa! Miten voisin opiskella lisää sienistä? Pitäisikö käydä myös marjaneuvojakurssi?

On helpottavaa tietää, että on olemassa muitankin luontoaddikteja ja villiruokafanaatikkoja. Sellaisia tyyppejä, joiden kanssa voi pysähyä ihastelemaan vaikka jokaista sientä tai lähteä pitkän päivän jälkeen vielä nuotiopaikalle viettämään iltaan.

Neuvojakurssin jälkeen sain testata heti osaamiseni, sillä vedin sunnuntaina 9-henkiselle ryhmälle sieniretken Nuuksion Kattilan alueella. Kurssilaiset löysivät suositulta retkeilyalueelta mustavahakkaita, erilaisia rouskuja ja jopa kultarouskun, suppilovahveroita, kanttarelleja, punikkitatteja ja lampaankääpiä. Retkellä tulivat tutuksi myös veriheltta- ja veriseitikit, joita metsässä oli paljon. Osa kurssilaisista olivat ulkomaalaisia, jonka takia vedin kurssin englanniksi. Sienien englanninkieliset nimet kaipaavat vielä harjoittelua!

Parhaan nimen kilpailun voittaa selkeästi voitatti: Slippery Jack.

img_8338

Sienestys ei ollut kovin tuttua puuhaa monille osallistujista. Kävimme läpi muun muassa suppilovahveron tunnistusta useita kertoja, mutta lopulta kaikki hoksasivat tarvittavat tuntomerkit. Toivottavasti sienihulluus tarttui edes jonkin verran kurssilaisiin! Seuraava sienikurssi on jo parin viikon päästä, joten pääsen pian taas opettamaan näistä ihanista luonnon aarteista.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s